FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ

“Hakk’ın Sesi Mehmet Akif ve İstiklal Marşı” Programı Düzenlendi

 

Üniversitemizde İstiklal Marşı’nın kabulünün 99’uncu yıl dönümü dolayısıyla Türkoloji Kulübü ile Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü tarafından “Hakk’ın Sesi Mehmet Akif ve İstiklal Marşı” programı gerçekleştirildi.

Morfoloji binası konferans salonunda gerçekleştirilen programa Rektör Prof. Dr. Ali Akdoğan, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Öznur Ergen Akçin, Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Dekanı Prof. Sabri Yener, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zekai Tarakçı, akademik ve idari personel ile öğrenciler ve davetliler katıldı.

Rektör Prof. Dr. Ali Akdoğan gerçekleştirdiği açılış konuşmasında “Bir milleti millet yapan geçmişinden aldığı değerlerle gününü doğru okuması ve geleceğe yönelik bir hedef koymasıdır. Geçmişinin temel ilkeleriyle yoluna devam eden milletler uzun süre ayakta kalmışlardır. Her dönemde milletleri dinamik tutan onlara manevi, ahlaki ve dini değerleri aşılayacak olan Akif gibi simalara ihtiyaç vardır. Kurtuluş Savaşı’nın başladığı yıllarda Mustafa Kemal Atatürk Samsun’a çıkarak bu milletin küllerinden yeniden doğuşuna öncülük etmiştir. Bu süreçte Mehmet Akif de çeşitli illeri gezerek halkın Milli Mücadele’ye katılmasını ve destek vermesini teşvik etmiş, insanları motive ederek bu davaya gönül vermelerini sağlamış bir kahramandır. Bu bağlamda geçmişimizde milletimize hizmet eden başta Mustafa Kemal Atatürk ve Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy olmak üzere, Kurtuluş Savaşı’nın tüm kahramanlarını saygı ve minnetle yad ediyoruz.” dedi.

Programın devamında Türk Dili ve Edebiyatı bölümü öğretim elemanları Mehmet Akif Ersoy’un hayatı ve “Hakkı’ın Sesi Mehmet Akif” konularında dinleyiciler bilgilendirilirken bölüm öğrencileri tarafından da Akif’in seçme şiirleri seslendirildi.


Eklenme Tarihi : 13-03-2020 13:34:02