FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ

FEDEK Toplantısı

Fakültemizde fen edebiyat fakülteleri öğrenim programlarını değerlendirme ve akreditasyon süreci ile ilgili bilgilendirme toplantısı yapıldı. Gerçekleştirilen toplantıda Avrasya Üniversitesi Rektörü ve FEDEK (Fen-Edebiyat, Dil ve Tarih Coğrafya Fakülteleri Öğretim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği) Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Kenan İnan akreditasyon süreci hakkında bilgiler verdi.

Fakültemiz Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısına Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tevfik Noyan, Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Öznur Ergen Akçin, Fakültemiz öğretim elemanları ve idari personeller katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Öznur Ergen Akçin, “Akreditasyon üniversitelerin verdikleri eğitimi göstermek için ulusal ve uluslararası bağımsız kuruluşlardan aldığı bir kalite belgesidir. Akreditasyon kalite güvencesi sağlaması ve bu kalitenin de sürdürülebilirliği açısından oldukça önemlidir. Fen Edebiyat Fakülteleri ile Dil ve Tarih-Coğrafya Fakülteleri 2009 yılında kurulan FEDEK adını verdiğimiz bir kuruluş tarafından akredite edilmektedir. YÖK, akreditasyona çok önem vermektedir, hatta iki sene önce ÖSYM kılavuzlarında kaç tane öğretim elemanının olduğu yazılırken geçen seneden itibaren de akredite olan üniversite ve bölümler de belirtilmektedir. Akreditasyon öğrencilere yüksek lisans ve iş bulma aşamalarında, yurt dışındaki çalışmalarında ve öğrenci değişim programlarında avantaj sağlamaktadır. Ülkemizde 25 üniversiteye bağlı fen edebiyat fakültelerinin toplamda 99 bölümü akredite olmuş durumdadır. Biz de Ordu Üniversitesi olarak Rektörümüz Prof. Dr. Tarık Yarılgaç önderliğinde akreditasyon ile ilgili ön çalışmalarımızı yaptık.” dedi.


Eklenme Tarihi : 29-11-2018 07:46:38