Türkoloji Konferanslarında Türkoloji ve Bilişim Konuşuldu

Üniversitemiz Türkoloji Kulübü tarafından gerçekleştirilen Türkoloji konferanslarının on birincisi “Türkoloji ve Bilişim” konusuyla Dr. Öğr. Üyesi İsa SARI tarafından 8 Mart 2019 tarihinde gerçekleştirildi.

Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen konferansa üniversitemizin çeşitli bölümlerinden akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Her bilim dalının elzemi olan araştırma yöntemlerini günümüz internet ve teknoloji çağıyla bağdaştırarak örneklerle anlatan; öğrencilere ve eğitimcilere tavsiyeler veren İsa SARI, interaktif sunumuyla birlikte büyük ilgi gördü. Farklı yazı sistemleriyle yazım, dijital sözlükler, veritabanları, süreli yayınlar, derlemler, bibliyografyalar, transkripsiyon ve yazı tipleri konu başlıklarını uygulamalı olarak dinleyicilerine aktararak Ordu Üniversitesi öğrencilerine büyük katkı sağladı.

Konferansın ardından Türkoloji kulübü akademik danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin YILDIZ, Dr. Öğr. Üyesi İsa SARI’ya  teşekkür belgesi takdim etti.

Eklenme Tarihi : 11-03-2019 14:52:10