Sanat Tarihi Bölümü Nümismatik Konferansı gerçekleştirildi.

Nümismatik bilimi, bugün bize toplumun yalnızca ekonomisiyle ilgili fikirler vermekle kalmaz, aynı zamanda bir toplumun, sosyal ve siyasi konumuyla da ilgili aydınlatıcı bilgiler verir. Tarih, Sanat Tarihi ve Arkeoloji gibi birçok bilimler de toplumu analiz etmekte bir araç olarak kullanılır. Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Arkeoloji bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Vedat KELEŞ ve Ordu Üniversitesi Sanat Tarihi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hasan BUYRUK'un katılımları ile Nümismatik Bilimi içerisinde sikkelerin ortaya çıkışı, Grek Hellenistik, Roma ve Bizans Dönemi sikkeleri hakkında bilgiler verilmiştir.