FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ

Gölköy Kitap Bağışı

Türkoloji Kulübümüzün Topladığı Kitaplar Yerlerini Buldu

Üyelerinin büyük çoğunluğu Fakültemiz öğrencilerinden oluşan Ordu Üniversitesi Türkoloji Kulübü’nün düzenlediği Kitap Toplama ve Bağış Kampanyası etkinliğinde Gölköy’e giden öğrencilerimiz, Gölköy Belediyesi’nin misafiri oldular ve bir gece Ulugöl Bungalov evlerinde konakladılar.

Geçtiğimiz yıl ilkini gerçekleştirdikleri kampanya ilgi görünce, bu yıl ikincisini düzenleyen Türkoloji Kulübü öğrencileri, yıl içinde topladıkları kitapları Gölköy Fen Lisesi’ne bağışladılar. Fakültemiz Türk Dili ve Edebiyatı öğretim üyeleri Prof. Dr. Necip Fazıl Duru, Prof. Dr. Abdullah Eren, Dr. Öğr. Üyesi Abdulkadir Öztürk, Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin Yıldız’ın ve kulüp üyesi 40 öğrencinin katılımıyla Gölköy’e giden ekibi Gölköy’de Belediye Başkan Yardımcısı Murat Emre Ömerustaoğlu karşıladı. Ömerustaoğlu’yla beraber öğle yemeğine katılan ekip, yemeğin ardından konaklayacakları Ulugöl’e geçtiler. Ordu ilinin güzide mekanlarından biri olan Ulugöl’de Gölköy Belediyesi’nin desteğiyle konaklayan öğrencilerimizin keyifli ve bir arada vakit geçirme şansı yakaladıkları için belediyemize çok teşekkür ediyoruz.

Ertesi gün kitapları bağışlamak üzere sabahtan yola çıkan öğrencilerimizi, Gölköy Fen Lisesi’nde okul müdürü Saniye Özbilen, müdür yardımcıları ve kitapların toplanmasına vesile olan edebiyat öğretmeni Feyzullah Yaşar karşıladı. Belediye Başkan Yardımcısı Murat Emre Ömerustaoğlu’nun da katılımıyla öğrencilerimize kahvaltı ikram eden okul yönetimine, kahvaltının ardından kitaplar teslim edildi.

Dönüş yoluna çıkan ekip,  önde Yukarıkızılen köyüne ardından da Ohtamış Şelalesine uğradı. Bir süre buraları da görme imkanı bulan öğrencilerimiz etkinliği tamamlayarak üniversitemize döndüler.

Etkinlikten Fotoğraflar