Kimya Bölümü Öğretim Üyelerimizden Covid-19 Makalesi Yayını

Fakültemiz, Kimya Bölümü Öğretim Üyelerinden Doç. Dr. Aliye Gediz Ertürk’ün ilk yazar, Prof. Dr. Emine Bağdatlı’nın sorumlu yazar olarak yer aldığı ‘A Multidisciplinary Approach to Coronavirus Disease (COVID-19)isimli  bir derleme makale SCI kapsamındaki Molecules dergisinde yayınlanmıştır. 6 Farklı üniversiteden ve farklı disiplinlerde uzman 11 akademisyenin katkı sunduğu bu çalışmada SARS-CoV-2 virüsü ve COVID-19 hastalığı farklı yönleriyle ele alınmıştır.

Makalenin içerdiği bölümler SARS-CoV-2'nin yapısı ve etki mekanizması, Immünoterapi ve aşı, Bilgisayar destekli ilaç tasarımı, COVID-19 tedavisi için terapötikler, COVID-19'a karşı yeni moleküler yapıların sentezi, COVID 19 pandemisinde gıda ve fonksiyonel gıda bileşenleri, COVID-19'a karşı potansiyel doğal ürünler üzerinedir.

Yazarlar bu çalışmayla kendi uzmanlık alanlarının ışığında COVID-19 ile mücadeleye katkıda bulunmayı amaçlamışlar ve makaleyi sağlık şehitleri  ve bilim kadınlarına adamışlardır.

Eklenme Tarihi : 14-06-2021 15:29:54