Üniversitemizde Genç Türkologlar Çalıştayı Gerçekleştirildi.

Üniversitemiz Türkoloji Klübü tarafından düzenlenen Genç Türkologlar Çalıştayı’nın üçüncüsü 16-17 Mayıs 2022 tarihlerinde gerçekleştirildi. Türk dili, Türk edebiyatı, Türk folkloru ve Türk tarihi alanlarında bildirilerin sunulduğu çalıştaya 33 farklı üniversiteden ve 6 farklı ülkeden katılım gerçekleştirildi. 90’a yakın bildirinin sunulduğu çalıştayın açış konuşmaları ve ilk oturumu MSSF Ceren Özdemir Konser ve Konferans Salonu’nda yapıldı. Açış konuşmalarına Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Akdoğan, Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören, Fen- Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selahattin Maden, Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Abdullah Eren, Türkoloji Kulübü akademik danışmanı Doç. Dr. Hüseyin Yıldız, akademik personel, öğrenci ve davetliler katıldı.

Çalıştaya Ordu Üniversitesi’nin yanısıra Giresun Üniversitesi, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi ve Samsun Üniversitesi’nden akademisyenler de katıldı. 22 oturumda gerçekleştirilen çalıştayın sonraki oturumları Fen-Edebiyat Fakültesinde çalıştay için hazırlanan salonlarda gerçekleştirildi. İki gün süren çalıştaya ilginin yoğun olduğu görüldü.

Eklenme Tarihi : 30-05-2022 13:19:05