Türk Edebiyatında Distopik Romanlar ve Bilim Kurgu Romanları Paneli Gerçekleştirildi.

Üniversitemiz Türkoloji Kulübü tarafından düzenlenen Türkoloji Panelleri serisinin IV. etkinliği gerçekleştirildi. Bu kapsamda üniversitemiz Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nün değerli öğretim üyesi Prof. Dr. Mesut Tekşan’ın yönetiminde, Yeni Türk Edebiyatı bilim dalında doktora yapmakta olan İpek Demir ve Melek İlayda Sarı “Türk Edebiyatında Distopik Romanlar ve Bilim Kurgu Romanları” başlıklı sunumlarını gerçekleştirdi. Etkinliğe Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Selahattin MADEN, Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Abdullah EREN, fakültemiz öğretim üye ve elemanları ile öğrenciler katıldı.

Panelde; distopik roman ile bilim kurgu romanlarının, Türk edebiyatındaki yeri ve önemi üzerinde durularak iki tür arasındaki farklılıklardan söz edildi. Bu tür romanların konusu, kapsamı ve Türk Edebiyatındaki örnekleri ele alındı. Panelde ayrıca distopik roman ile bilim kurgu romanların Dünya Edebiyatındaki temsilcilerinden de bahsedildi.

Panelin ardından Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Selahattin MADEN, panel yöneticisi Prof. Dr. Mesut TEKŞAN’a ve panelist İpek DEMİR ile Melek İlayda SARI’ya teşekkür belgelerini takdim etti.

Eklenme Tarihi : 22-12-2022 11:42:15