Türkoloji Kulübü Tarafından Düzenlenen Kazakistan İzlenimleri Konferansı Gerçekleştirildi.

Ordu Üniversitesi Türkoloji Kulübü tarafından düzenlenen Türkoloji Anlatıları serisi kapsamında Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Araştırma Görevlisi Metehan Şentürk ve Türk Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı doktora öğrencisi Erdinç Yeşilkaş, Kazakistan İzlenimleri adlı konferansı gerçekleştirdiler. 2023 Temmuz-Ağustos aylarında Kazakistan’ın 10 eyaletine yaptıkları seyahati anlatan Şentürk ve Yeşilkaş; Türkistan, Kentav, Taraz, Almatı, Öskemen, Semey, Pavlodar, Astana, Karagandı, Kızılorda eyaletlerine yaptıkları gözlem ve incelemelere dair tecrübelerini katılımcılara aktardılar. Kazakistan’ın dili, tarihi, coğrafyası ve kültürüyle ilgili ayrıntıların bulunduğu sunumda, efsaneler, şairler, yemekler, gelenekler, anlatılar gibi pek çok konu fotoğraf ve videolar eşliğinde dinleyicilerin dikkatinin hiç eksilmeden akıcı bir şekilde dile getirildi. Üniversitemiz öğretim üyelerinden olup aynı zamanda Hoca Ahmet Yesevi Uluslararası Türk Kazak Üniversitesinde Filoloji Fakültesi Dekanlığını yürüten Doç. Dr. Abdulkadir Öztürk’ün rehberlik ve desteğiyle gerçekleştirdikleri bu araştırma seyahatinin genç araştırmacılar için önemine dikkat çeken Şentürk ve Yeşilkaş, “Bir Türkoloji öğrencisi sadece okumamalı, fırsatları iyi değerlendirerek, okuduklarını da gezileriyle pekiştirmelidir” diyerek sözlerini tamamladılar.

Eklenme Tarihi : 18-04-2024 15:37:08