Modernist Türk Romanı Paneli Gerçekleştirildi.

Üniversitemiz Türkoloji Kulübü tarafından “Modernist Türk Romanı” başlıklı panel Doç. Dr. Mesut Tekşan yöneticiliğinde gerçekleştirildi.

Fen Edebiyat Fakültesi Prof. Dr. Cemil Yapar Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen panele Dekan yardımcısı Prof. Dr. Erhan Set, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Doç. Dr. Mesut Tekşan, panelin açılış konuşmasında modernizm ve modernite kavramlarının farklarından, modernist romanın temel özelliklerinden, geleneksel roman anlayışıyla modernist roman arasındaki ayrımlardan, bilimsel değişimle birlikte değişen algıların romana nasıl yansıdığından bahsetti. Panelistler Yeliz Mert Oğuz Atay'ın Tutunamayanlar romanını, Erdal Karakurt Yusuf Atılgan'ın Anayurt Oteli adlı romanı, Samet Hekimoğlu ise Adalet Ağaoğlu’nun Ölmeye Yatmak isimli romanını ele alarak incelediler. Romanlardaki modernist unsurları ortaya koyan panelistlerin konuşmalarının ardından panel yöneticisi Doç. Dr. Mesut Tekşan genel bir değerlendirme yaparak konuyu tamamladı.

Sunum sonrası Doç. Dr. Mesut Tekşan ve diğer panelistlere panele katılan hocalar tarafından teşekkür belgesi takdim edildi.

Eklenme Tarihi : 28-03-2022 10:24:25