FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ

Klasik Türk Edebiyatı Anlam Dünyası Paneli Gerçekleştirildi.

Üniversitemiz Türkoloji Kulübü tarafından “Klasik Türk Edebiyatı Anlam Dünyası ” başlıklı panel Prof. Dr. Necip Fazıl Duru yöneticiliğinde gerçekleştirildi.

Fen Edebiyat Fakültesi Prof. Dr. Cemil Yapar Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen panele Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selahattin Maden, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Panelistlerden Şule Özbektaş, Cumhuriyet Dönemi Şairlerinin Şiirlerinde Mevlana ve Mevlevilik adlı çalışmasını; Ayşen Kol, Muhibbî Dîvânı’nda Devlet Kavramı adlı çalışmasını; Sinem İşleyen, Şeyh Galip'in Hüsn ü Aşk Mesnevisinde Çiçekler adlı çalışmasını ve Sena Çaykara, Gazellerinden Hareketle Fasih Ahmet Dede'nin Poetikası adlı çalışmasını katılımcılara sundular. Sunumların ardından soru cevap kısmına geçildi ve son olarak Prof. Dr. Necip Fazıl Duru genel bir değerlendirme yaparak paneli tamamladı.

Sunum sonrası Prof. Dr. Necip Fazıl Duru tarafından panelistlere; Fakülte Dekanı Prof. Dr. Selahattin Maden tarafından da panel yöneticisi Prof. Dr. Necip Fazıl Duru’ya teşekkür belgesi takdim edildi.


Eklenme Tarihi : 04-04-2022 13:17:44