FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ

Fakültemizde Türk Kültüründe Lakaplar Konferansı Gerçekleştirildi

2017 yılından itibaren faaliyet gösteren Türkoloji kulübü, başlattığı Türkoloji Konferansları serisinin XVII. etkinliğini gerçekleştirdi. Bu kapsamda “Türk Kültüründe Lakaplar” adlı konferansını vermek üzere Samsun Üniversitesi’nde görev yapmakta olan değerli öğretim üyesi Doç. Dr. Ahmet Keskin konuşmasını yapmak üzere fakültemize misafir oldu. Etkinliğe Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Selahattin MADEN, Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Abdullah EREN, Türkoloji Kulübü Akademik Danışmanı Doç. Dr. Hüseyin YILDIZ, fakültemiz öğretim üye ve elemanları ile öğrenciler katıldı.

Konferansta; dil-kültür ilişkisi ile adbilim ve kültürbilim gibi konular üzerinde duruldu. Türklerin ad vermeye yükledikleri anlamlar, ad verme biçimleri, Türk ad alma kültürü ve böylelikle Türk kültüründe lakap verme geleneğinin zenginliği gösterildi. Konferansta ayrıca Türk tarihi içerisinde lakap kullanımının sosyal boyutları da tartışıldı.

Konferansın ardından Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Selahattin MADEN, konuşmacı Doç. Dr. Ahmet KESKİN’e teşekkür belgesi takdim etti.

 


Eklenme Tarihi : 01-12-2022 15:28:50