Türk Dil Kurumu Başkanı Prof. Dr. Gürer Gülsevin Türkçenin Geleceğini Anlattı

Ordu Üniversitesi Türkoloji Kulübünün katkılarıyla 13’üncü Türkoloji Konferansları kapsamında Türk Dil Kurumu Başkanı Prof. Dr. Gürer Gülsevin’in konuşmacı olarak katıldığı “21’nci Yüzyılda Türkçe ve Türkçenin Geleceği“ konulu konferans Üniversitemiz Müzik ve Sahne Sanatları Konser Salonu’nda gerçekleştirildi.

ürkçenin geçmişi üzerinde duran ve geleceğine dair vurgularda bulunan Türk Dil Kurumu Başkanı Prof. Dr. Gürer Gülsevin, “Türkçe, Ural- Altay dil ailesine ait bir dil olarak gelişim sergileyerek çevre kültürlerle gerçekleştirilen iletişim ve diyaloglar çerçevesinde sözcük alışverişi noktasında etkilendiği söylenebilir. Çünkü Türkçe kadim bir dil örneği olarak sadece farklı medeniyetlerden etkilenmemiş farklı uygarlıkları da bizatihi etkisi altına almıştır. Türk uygarlığın zengin bir uygarlık olmasının en temel göstergesi sahip olduğu dildir. Ancak günümüzde yabancı sözcüklerin Türkçenin günlük kullanımında yoğunlukla tercih edilmeye başlanmasının son derece ciddi bir tehlike olduğunu da farkında olmalıyız. Yabancı isimli ürünler ve markalar daha kaliteli, Türkçe adlı ürün ve markaları ise daha yetersiz algılamamız ise zihinsel olarak yabancı dil etkisinin negatif yönünü ortaya koymaktadır. Bu noktada milli kimliğimizin korunması noktasında belirleyici ve etkin politikalar oluşturmalıyız.” şeklinde konuştu.

Konferansın ardından Fakültemiz Dekanı Prof.Dr. Öznur ERGEN AKÇİNİ'i makamında ziyaret etti.

Eklenme Tarihi : 08-04-2019 12:33:15