FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ

Genç Türkologlar Çalıştayı’nın 2’ncisi Gerçekleştirildi

Türk dili, Türk edebiyatı, Türk kültürü, Türk tarihi ve Türk sanatı alanlarındaki akademik çalışmaların yer aldığı ulusal katılımlı “2’nci Genç Türkologlar Çalıştayı” Fakültemizde gerçekleştirildi.

Fakültemiz Konferans Salonu’nda düzenlenen çalıştaya Faültemiz Dekanı Prof. Dr. Öznur Ergen Akçin, Sosyal Bilimle Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Necip Fazıl Duru, Türkoloji Kulübü akademik danışmanı Dr. Öğretim Üyesi Hüseyin Yıldız, akademik ve idari personel ile öğrenciler ve davetliler katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Türkoloji Kulübü akademik danışmanı Dr. Öğretim Üyesi Hüseyin Yıldız Türkoloji Kulübü’nün gerçekleştirmiş olduğu faaliyetlerden ve çalıştayın öneminden bahsettikten sonra Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Öznur Ergen Akçin, “Geçen sene başarı iler gerçekleştirdiğimiz öğrenci çalıştayımızın bu yıl ikincisini gerçekleştirmenin mutluluğu içerisindeyiz.  Bilim çağı olan 21’inci yüzyılda öğrencilerimizin sadece teorik bilgilerle donatılmayıp bilgiyi nereden ve nasıl bulacağını öğrenmeleri çok önemlidir. Böylece bilimsel araştırma tekniklerini bilen ve uygulayan alanında uzman bireyler yetiştirebiliriz. Hepinizin takdir edeceği gibi çalıştay, sempozyum, kongre gibi bilimsel faaliyetleri gerçekleştirmek kolay değildir. Özveri, emek ve yorucu bir çalışma ister.” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından çalıştayın ilk oturumuna geçildi. Türkiye'de öğrenim gören lisans ve lisansüstü öğrencilerin, dünyanın farklı üniversitelerinde lisans, yüksek lisans ya da doktora aşamalarında öğrenim gören ve akademik çalışmalar yürüten öğrencilerle yarış edebilir seviyeye çıkmasına yardımcı olmak amacıyla düzenlenen “2’nci Genç Türkologlar Çalıştayı” 7 oturumda gerçekleştirilen 100’ün üzerinde bildiri sunumları ile iki gün boyunca devam etti.


Eklenme Tarihi : 08-04-2019 14:19:31