Yabancı Diller Bölümü 1-3 MART 2022 TÜBİTAK 2237A Etkinliği Fakültemiz Evsahipliğinde Gerçekleştirldi.
Ordu Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Turgay Han’ın TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programı 2237-A Bilimsel Eğitim Etkinliği kapsamında kabul edilen projesi ile 20 farklı üniversiteden katılımcılara “İngilizce Öğretmen Adaylarına Yönelik Yabancı Dil Öğretiminde Edebiyat Kullanımı” eğitimi verildi.

Ordu Üniversitesi ev sahipliğinde 1-3 Mart 2022 tarihleri arasında gerçeklen proje kapsamında geleceğin İngilizce öğretmen adaylarına Türkiye’deki farklı üniversitelerden alanında uzman 9 öğretim üyesinden oluşan bir ekip tarafından çevrimiçi uygulamalı eğitim verildi. Türkiye’nin her yerinden öğretmen adaylarının katılabildiği proje ile öğretmen adayları yabancı dil becerilerinin öğretimi, edebiyatın ve edebi materyallerin nasıl etkili kullanılabileceği konularında uygulamalı eğitim aldılar.

Ordu Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen bu proje ile hem ‘Eğitim 2023 Vizyonu’ (Milli Eğitim Bakanlığı [MEB], 2018) hem ‘Türkiye Cumhuriyeti On Birinci Kalkınma’ (T.C. Cumhurbaşkanlığı, 2019) planında yer alan yabancı dil öğretmenlerinin genel ve özel alan yeterliliklerini artırma ve eksikliklerini tamamlama gibi öncelikli hedeflere katkı sağlayacak.

Eklenme Tarihi : 15-03-2022 13:17:17