“Geçmişten Geleceğe Türk Müziği Kültürü”
Tarih: 24 Aralık 2018
Saat: 13.00
Yer: -
Telefon: -
Mail: -
Site: -

Üniversitemiz Türkoloji Kulübü tarafından gerçekleştirilen Türkoloji konferanslarının sekizincisi “Geçmişten Geleceğe Türk Müziği Kültürü” konusuyla Prof. Sabri Yener tarafından gerçekleştirildi.

Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen konferansa rektör yardımcısı Prof. Dr. Fikri Balta, Fen Edebiyat Fakültesi dekanı Prof. Dr. Öznur Ergen Akçin, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Prof. Sabri Yener, konferansta Köktürkler zamanındaki şamanlardan, İslamiyet dönemindeki âşıklara, Osmanlı dönemindeki mehter ve askerî bandolardan günümüzdeki müzisyenlere kadar süren kadim Türk müzik kültürünü, enstrümanlarıyla ve sanatçılarıyla ele alarak Türk müziğinin tarihsel serüvenini, gelişimini ve değişimini ortaya koydu. Türk müziğinin sistematik unsurlarını açıklayan Yener, müziğin milletimizde yer alan eğitiminden ve hayatımızdaki öneminden bahsetti.

Konuşmasının sonunda bağlama eşliğindeki sunduğu eserlerle de dinleyicilerinin dikkatini çekmeyi başaran Yener, Müzik bölümü öğrencilerinin de katılımıyla konferansı bir müzik şölenine çevirdi.

Konferansın ardından rektör yardımcısı Prof. Dr. Fikri Balta, Prof. Sabri Yener’e teşekkür belgesi takdim etti.

(Haber: Kaan Hasan HALICI)

Kayıt Tarihi 09.01.2019 14:02:37 - Düzenmele Tarihi 09.01.2019 14:04:34